Glas Productie Induistrieel

Documentaire fotografie

Inmiddels zijn we ook uitgever van boeken geworden. Dat is een prachtig onderdeel in ons bedrijf. Alle disciplines komen hierbij samen. Van idee naar opmaak en uitvoering.

Ons eerste boek: En toen viel de Glasfabriek van Schiedam stil…  Heeft hoge ogen gegooid. De eerste druk is geheel uitverkocht. Van de tweede druk zijn nog en paar exemplaren over. Samen met schrijver Kor Kegel is dit boek in een paar maanden tot stand gekomen!

Inmiddels hebben we al ideeën over ons volgende boek. Wellicht gaat dit in een lager tempo worden geproduceerd.

Ook hier beginnen we met niets. Na enkele besprekingen hebben we het verhaal in grote lijnen te pakken. Daarna gaan we nadenken in welk vat we het gaan gieten. Als dit bekend is laten we elkaar met rust, Kor schrijft en ik fotografeer. Na enig moment komen we bij elkaar. Dan vloeit tekst en foto in elkaar over. Het resultaat is dan prachtig harmoniërend boek.

Voor de opmaak gaan we praten met drukkers en grafische vormgevers. We gaan in deze fase onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en welke prijs daar bij hoort. Als we alles goed op ons netvlies hebben, kunnen we de lijnen uitzetten. Het opmaak proces kan dan beginnen. Dan is het eigenlijk alleen nog maar in elkaar zetten met de marge’s en de mogelijkheden die er op dat moment zijn. Desgewenst kunnen we ook een isbn nummer verzorgen. Zodat het beter bij de Koninklijke Bibliotheek indexeerbaar is.

Copyright © 1980 - 2021 Awé Krijger Fotografie v.o.f. | Singel 137A - 3112 GM Schiedam | Zuid-Holland | Tel: 010-4267464 |